200 SałatekFinger food, kanapeczkiKanapkina ciepło

Dania Ciepłe

Przykładowe propozycje, zapytaj o aktualną ofertę tukan@saladbar.pl



 

  

LASAGNE
z Ricottą, szpinakiem i pomidorami      
z pieczarkami i szpinakiem               
Bolońska z pomidorami i indykiem  
a la Moussaka - mięsna, z ziemniakami        
Grecka z Fetą   
Alzacka kurczak zapiekany ze szpinakiem pod ciastem francuskim 
Pepperoni lekko pikantna z salami

TORT SZPINAKOWY                       

ze świeżymi pomidorami przekładany plastrami wędzonego sera 
BAKŁAŻAN PIECZONY zapiekana połówka bakłażana
z mozzarellą i pomidorami   
 z mięsem indyka pieczarkami i pomidorami 
z indykiem i szpinakiem
Trio z pomidorami, ze szpinakiem i prażonym bakłażanem
CUKINIA ZAPIEKANA   połówka cięta wzdłuż
z pomidorami i parmezanem 
z łososiem i szpinakiem lub sezonowo z dzikimi szparagami

z indykiem  i parmezanem

BAKŁAŻANOWE ROLADKI LEŚNE
pyszne roladki z grzybami, kurkami, jajkiem, świeżym koperkiem serwowane na gorąco z ucieranym sosem maślano-koperkowym
BAKŁAŻANOWE ROLADKI Z FETĄ
panierowane roladki z bakłażana, grecka feta, kiełki słonecznika
serwowane na ciepło
FILET ŁOSOSIA pieczony na parze
FILET ŁOSOSIA 
pieczony na parze,serwowany na tarcie szpinakowej      
 *polecamy z liśćmi szpinaku smażonymi w winie z płatkami parmezanu 

GNIAZDKA

 pieczone luzowane udka kurczaka z daktylami

GNIAZDKA TEKSAŃSKIE

z morelą i orzechami w sosie BBQ     

PIECZEŃ PARMEŃSKA

pierś kurczaka zawijana w szynce parmeńskiej z nadzieniem z sera Ricotta i suszonych pomidorów   

GRILLOWANA PIERŚ KURCZAKA W ŻURAWINIE

PIERŚ KURCZAKA ZE SZPARAGAMI W SOSIE ESTRAGONOWYM

POLĘDWICZKI FLORENCKIE
 w aromatycznych pomidorach  
POLĘDWICZKI W SOSIE Z  ZIELONEGO PIEPRZU
serwowane z brokułami
POLĘDWICZKI 
nadziewane suszonymi pmidorami, oliwkami, oregano
POLĘDWICA W PODGRZYBKACH
serwowana na pieczonym ziemniaku lub plackach ziemniaczanych
SCHAB PIECZONY W ZIOŁACH  
w sosie własnym lub myśliwskim
ZRAZY CIELĘCE   
w sosie kurkowym   
w sosie myśliwskim
GOŁĄBEK
(duża porcja) w sosie pomidorowym                                      szt.
 
... wyśmienite dania jednogarnkowe
GRZYBY LEŚNE Z PŁATKAMI KURCZAKA
w lekkim aromatycznym sosie śmietanowym
STOGONOFF
z indykiem i z pieczarkami
... dodatki  /standardowa porcja ok. 150g/
BAKŁAŻANY BALSAMICO
grillowane bakłażany w sosie balsamicznym    
LIŚCIE SZPINAKU
 w białym winie i podawanych z płatkami  parmezanu   
WEGETARIAŃSKIE ROZMAITOŚCI
pyszne pieczone  warzywa w pomidorach
ZIEMNIAKI W MUNDURKACH Z GRZYBAMI LEŚNYMI 
połówki ziemniaków faszerowane grzybami zapiekane pod  mozzarellą.  Jako dodatek proponujemy mocno czosnkowe tzatziki.
ZAPIEKANE ZIEMNIAKI
talarki zapiekane w sosie serowym
KOPYTKA
szpinakowe lub tradycyjne domowe Kopytka
RYŻ, KASZA GRYCZANA

 

 Pytaj również o naszą sezonową ofertę zup i pysznych kremów.

Standardowa porcja dania obiadowego to ok. 250 g,
dodatki do 150 g.

*   *   *
Na zamówienie większość dań, za wyjątkiem sezonowych, jesteśmy w stanie przygotować z dnia na dzień.

Dania obiadowe można zamówić na ciepło lub na zimno przygotowane do podgrzania.

Pakowane mogą być :
- porcjowane w opakowaniach HOT FORM długo utrzymujących ciepło w cenie 2,00 za osobę
- zbiorczo na tacach aluminiowych /w cenie  od 7,-/
- zbiorowo na półmiskach porcelanowych /opłata indywidualna/
*   *   *
Istnieje możliwość :
- wypożyczenia podgrzewaczy do dań ciepłch
- zakupu dodatkowej zastawy jednorazowej 
- wypożyczenia zastawy szklanej
za dodatkową opłatą.

 


Polędwiczki Macedońskie
z suszonymi pomidorkami

Kurczak w rozmarynie
z pieczonymi pomidorkami

Ratatouille

Udziec Indyka
pieczony w rozmarynie

Lazania Ricotta

Lazania Grecka z Fetą

Lazania Bolońska z cukinią

Piersi Kurczaka
ze szparagami podawane z sosem z sosem estragonowym na białym winie

Lazania Szpinakowa

ŁOSOŚ PIECZONY

Goloneczki BBQ
udka kurczaka pieczone

Roladki
Bakłażanowe z grzybami leśnymi

Bakłażan Pieczony Wegetariański

Kurczak
pieczony z pancettą i rozmarynem

Grillowany Kurczak
z dzikimi szaparagami i pieczonymi pomidorkami

Lasagne a la Mussaka

Pieczeń Parmeńska
TUKAN SALAD BAR, UL. ZGODA 13, TEL. 22 625 15 16
PKP CENTRALNY AL. JEROZOLIMSKIE 54 LOK.N26 TEL. 602 536 958
GALERIA MOKOTÓW UL. WOŁOSKA 12 ALEJA SMAKÓW TEL.22 161 35 70
email: tukan@saladbar.pl